FOGLALJON MOST NÁLUNK,
GARANTÁLJUK A LEGJOBB ÁRAKAT
Árkalkuláció és foglalás Ajánlatkérés
Árkalkuláció és foglalás Ajánlatkérés

Lillafüredi függőkert


Minden évszakban páratlan látnivalókat kínál a természet, a romantika és a művészetek szerelmeseinek a mesés látványt nyújtó Palotaszálló alatt húzódó, teraszos függőkert.

A függőkerten végigfutó útvonal egy "tematikus sétány", mely a Szinva tanösvényre fűződik rá, azt gazdagítja kilenc állomáshelyével. Az egyes megállók a költészetről, a költőkről, a természettudósokról, a szerelemről szólnak; de kellő hangsúlyt kapnak a természeti és a mesterségesen épített környezeti elemek is: a vízesés - mely az ország legmagasabb vízesése -, az Anna-barlang, a Garadna-patak, a József Attila-szobor, a kőbe vésett Óda idézet.

A függőkert 2012 és 2014 között újult meg a Diósgyőr-Lillafüred komplex kulturális és ökoturisztikai fejlesztése projekt részeként. A kertet eredetileg a Palotaszálló grandiózus építési munkálatai alatt alakították ki még 1920-as, 1930-as évek fordulóján páratlan kertészeti és tájépítészeti örökséget létrehozva.

Teraszok

Fiatalság és a találkozások terasza: A függőkert legnagyobb, egybefüggő fogadótere, amely az ide érkezőknek kikapcsolódást nyújt, a gyermekek számára játszóterületként szolgál.

Vízesés terasza: Csodálatos, közvetlen közeli kilátás nyílik az ország legmagasabb, 20 m magasból lezúduló Szinva vízesésére.

Virágok terasza: Tavasztól őszig színes virág kavalkádot kínáló kert.

Zene terasza: A kamarakoncertek és a szólómuzsikálás helyszíne színpaddal és nézőtérrel.

Költészet terasza: A Lillafüreden töltött idő ihlette József Attila Óda című versét, amelynek emléket állít e teraszon a költő szobra és versének néhány kőbe vésett sora. A szobor és környezete a költészettel, irodalommal kapcsolatos események színhelyéül szolgál.

Szobrászat terasza: Szobrok, képzőművészeti alkotások kiállítóhelye.

A függőkert minden évszakban szabadon látogatható. A függőkert legalsó teraszáról nyílik az Anna-barlang.

A terület nem akadálymentesített, így végigjárásakor vegye figyelembe, hogy a teraszokat hosszabb rövidebb lépcsősorok kötik össze.

 

Forrás: www.hellomiskolc.hu 


Elérhetőségek
Kapcsolat
3519 Miskolc-Tapolca, Fenyõ u. 17-19.
Tel: +36 46/564-200
Mobil:+36 20/270-97-40
Fax: +36 46/564-300
e-mail: wellness@alfahotel.hu
Web: www.alfahotel.hu
NTAK szám: SZ19000733
Autóval:

· Budapest felõl az M3-as autópályán kb. 1,5 óra alatt, lehajtás a Miskolc Centrum leágazónál. Innen útbaigazító táblák jelzik az útvonalat Miskolc-Tapolca felé.
Miskolc – Tapolcára érve a fõúttól útbaigazító táblák irányítják vendégeket az Alfa hotel felé.

Vonattal:

· Érkezés Miskolc Tiszai Pályaudvarra.

· A pályaudvarról 1-es jelzésû autóbusszal a Búza térig, majd a 20-as autóbusszal Tapolcára a Strandfürdõ megállóig ( Gyógyszertárnál ). A buszmegállótól a stand elõtti Aradi sétányon keresztül a Görömbölyi úton jobbra majd az elsõ elágazásnál balra ahol útbaigazító tábla jelzi az Alfa Hotelt. ( a buszmegállótól 280 méter ).

Távolsági autóbusszal:

· Érkezés Miskolc Búza térre majd a 20-as autóbusszal Tapolcára a Strandfürdõ megállóig (Gyógyszertárnál ). A buszmegállótól a stand elõtti Aradi sétányon keresztül a Görömbölyi úton jobbra majd az elsõ elágazásnál balra ahol útbaigazító tábla jelzi az Alfa Hotelt. ( a buszmegállótól 280 méter ).
Nézze meg akciós
ajánlatainkat!
 ⇡